Skip to content

Trådlyft Behandling

Trådlyft är en lättare icke kirurgisk behandling med tunna trådar som ger ett ansiktslyft och ökar elasticiteten. Trådarna är biologiskt självnedbrytande och gjorda av polydiaxon (PDO). Materialet är både bindvävnadsvänligt och biokompatibelt och används vanligtvis som en del i kirurgiska suturer vid operation. Trådlyft kan vara ett alternativ till traditionell kirurgi.

Behandlingen medför inga synliga ärr och ger ett utmärkt estetiskt resultat. Ingreppet kan upprepas ett flertal gånger, till skillnad från kirurgisk ansiktslyftning. Resultatet syns omedelbart efter ingreppet. Man ser lätt lyft och utfyllnad i behandlingsområdet men den slutliga effekten syns fullt ut efter 8-12 veckor till följd av att fibroblaster i huden stimuleras och ger en ökad kollagenproduktion. Kollagentrådarna uppfyller samma funktion som skelettet gör för kroppen, de ger huden spänstighet och fasthet.

Hur går en trådlyftbehandling till?

Behandlingen börjar med rengöring av ansiktet. Innan behandlingen bedövas bestämt område med lokalbedövning. Man känner ett litet stick och det används ungefär lika mycket bedövning som hos tandläkaren. Under behandlingen kan det kännas att det stramar. En tunn tråd på en nål förs in i huden likt en fillerbehandling. Tråden är försedd med små hullingar och placeras på önskad position för att åstadkomma ett lyft och man återfår ett ungdomligt ansiktsdrag. Samtidigt stimuleras kollagenet och det uppstår en dubbelt föryngrande effekt.

Efter behandlingen kan man förvänta sig en lättare svullnad eller blåmärke lokalt. Direkt efter behandlingen kan man återgå till normal aktivitet. Det rekommenderas dock inte att använda make up (smink) 24 timmar efter behandlingen för att undvika inflammation i behandlingsområdet.

Hur länge håller behandlingen?

Beroende på val av trådar samt hudtypen kan behandlingen vara upp 12-24 månader.

Hur vet jag om trådlyft är rätt för mig?

Trådlyftbehandlingen är lämplig för de flesta friska personer där åldrandet börjat synas och huden förlorar spänsten. Man kan t.ex. behandla ögonbryn, ansikte, hals, armar, rumpa, etc.

När ska man inte göra trådlyft?

  • I fall behandlaren avråder dig från detta.
  • I fall du har en pågående infektion.
  • I fall man har för mycket överskottshud där en trådlyft inte kommer ge tillräcklig effekt.

Biverkningar

Man kan känna ett minimalt obehag i området som går över väldigt snabbt. Det är vanligt att man får blåmärken. Vanligt förekommande är också en viss svullnad som försvinner inom 1 vecka. Man kan känna i vissa fall att trådarna stramar lite, t.ex. när man tuggar.

Infektioner är väldigt sällsynta men upplever du smärta, obehag, svullnad, rodnad och värmeökning under längre tid, rekommenderas du ta kontakt med din behandlare.

Trådlyft Ansiktslyft

En metod som stramar åt och lyfter ansiktshuden för ett yngre utseende och minskade ålderstecken. Perfekt för förbättrade ansiktskonturer.

Trådlyft Pannlyft

Denna behandling fokuserar på pannan, och lyfter och stramar upp huden för att reducera rynkor och ge en mer öppen och ungdomlig look.

Trådlyft Haklyft

Riktar in sig på att förbättra konturen och utseendet på hakan, genom att ge ett diskret lyft och strama upp huden för en mer definierad profil.

Trådlyft Halslyft

Återställer halsens ungdomliga utseende genom att strama åt lös hud och minska synligheten av linjer och rynkor på halsområdet.

Trådlyft Käklinje


Trådlyft Foxy Eyes

En specialiserad behandling som skapar den populära ‘Foxy Eyes’-effekten, genom att lyfta ögonbrynens yttre delar för ett dramatiskt och förföriskt ögonutseende.