Skip to content

Fillers Behandling

 

Fillers är ett konstgjort ämne som sprutas in i huden och skapar volym för att forma, förändra och föryngra. Fillers kan vara mjölksyrebaserade eller bestå av hyaluronsyra och/eller hydroxylapatit.

Hyaluronsyrans effekter är säkra och väldokumenterade vilket har gjort denna fillertyp till den mest använda i världen. Olika fillers skiljer sig åt i fråga om tjocklek och konsistens, vilket föranleder olika användningsområden och behandlingsresultat.

 

Hur går fillersbehandling till?

Behandlingen börjar med rengöring av ansiktet. Därefter bedövas injektionsstället med lokalbedövningskräm. Fillers injiceras med en tunn nål eller kanyl. De flesta fillersprodukter idag innehåller bedövningsämnen vilket lindrar smärtan.

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss smärta, svullad och eventuellt små blåmärken i behandlingsområdet, något som oftast försvinner inom ett par dagar. Det behandlande området kan kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut. Även detta försvinner inom några dagar.

Hur länge håller behandling?

En fillerbehandling håller vanligtvis 6-12 månader.

Hur vet jag om fillers är rätt för mig?

 • Har djupa eller markerade linjer runt ögonen, ögonbrynen eller munnen.
 • Behöver mer volym i områden som kind, käklinje eller läpp.
 • Har en ojämn näsa som du önskar jämna ut. (Denna behandling utförs endast av läkare och vid en konsultation får du reda på om behandlingen är lämpad för just dig).
 • Har ärr eller insjunkna områden orsakade av till exempel acne eller andra hudbesvär.

Ofta kombinerar man en fillerbehandling med botulinumtoxin mot rynkor och fina linjer som orsakats av mimik och ansiktsrörelser.

När ska man inte göra en fillers behandling?

 • I fall du har en pågående infektion i behandlingsområdet.
 • I fall du är gravid eller ammar.

Biverkningar

 • Infektion – Vid en injektionsbehandling får man små nålstick i huden. Detta innebär en viss risk för infektion. Denna visar sig med rodnad, smärta, värmeökning samt feber. Kontakta din klinik om du upplever dessa symptom.
 • Asymmetri och ojämnheter förekommer och är ofta resultatet av felaktigt val av filler, injektionsmängd eller bristande erfarenhet hos behandlaren.
 • Migration innebär att fillern flyttar sig i vävnaden. Detta försämrar resultatet och kan ge ett onaturligt utseende.
 • Kroppen kan reagera på fillern och då kapsla in den i egen vävnad. Då bildas vad som känns som klumpar eller små hårda kulor under huden. Dessa får man vänta ut eller behandla med Hyalase.
 • Blödning, blånad och/eller svullnad kan uppkomma kort efter behandlingen och kvarstå i upp till en vecka. I undantagsfall kan dock en uppkommen missfärgning sitta i under längre tid än så.
 • Huden i det behandlade området kan även bli röd och irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående.

Kliniken har tillgång till hyalase

Hyalase är ett läkemedel som används för att lösa upp fillers bestående av Hyaluronsyra. Hyalase används om man är missnöjd med sin filler eller om man fått klumpar och ojämnheter.

 

Fillers Läppar

“Fillers i läpparna ökar volymen och definitionen, skapar fylligare och mer välformade läppar.”

Fillers Kindben

 “Fillers i kindbenen ger en mer markerad och lyft kontur, framhäver ansiktets struktur.”

Fillers Käklinje

ger en skarpare och mer definierad käkprofil, och kan hjälpa till att skapa en mer balanserad ansiktsstruktur,

Fillers Haka

“Fillers i hakan förbättrar dess form och proportion, bidrar till en mer balanserad ansiktsprofil.”

Fillers Tear Trough/trötta ögon

“Fillers för ‘tear trough’ minskar mörka ringar och hollowness under ögonen, ger ett mer vaket och fräscht utseende.”

Fillers Örsnibbar

“Fillers i örsnibbarna återställer volym och kan förbättra formen, speciellt fördelaktigt för dem som bär tunga örhängen.”

Fillers Sura mungipor 

“Fillers används för att lyfta nedåtriktade mungipor, vilket minskar utseendet av ett surt eller ledsen ansiktsuttryck.”

Fillers Low/Mid Face

“Fillers i det nedre och mellersta ansiktet återskapar förlorad volym, ger ett yngre och mer vilat utseende.”

Fillers Full face

“Full-face fillers behandling syftar till att revitalisera hela ansiktet genom att fylla ut rynkor och återställa volym.”