Skip to content

MicroBotox Behandling

Hur går en microbotoxbehandling till?

Behandlingen börjar med rengöring av ansiktet. Mikroskopiska mängder botuliniumtoxin blandas med hyaluronsyra och vitaminer för att sedan stämplas in i hudlagret. Denna stämpling utförs med en speciell penna som är utrustat med nano nålar. Botuliniumtoxinet påverkar muskeländarna som fäster mot hudlagret vilket minskar synligheten av fina linjer worldclasstrotting, ger en hudföryngring och arbetar förebyggande mot ålderstecken. Behandlingen ger även en porsammandragning till följd av att musklerna runt porerna drar ihop sig. Passar även dig med fet hud i och med oljeformationen i porerna reduceras vilket bidrar till minskad uppkomst av acne. När blandningen stämplas in kommer kollagenproduktionen att stimuleras vilket ger spänstigare hud.

Behandlingen kan göras som en boost och engångsbehandling för huden när man önskar uppfräschning eller genomföras som en kur om man önskar behandla ett specifikt problemområde.

Vid en kur rekommenderas 3 behandlingar med ett tidsintervall på ca 4 veckor mellan behandlingarna.

Hur länge håller behandling?

En microbotoxhandling håller vanligtvis 2-3 månader.

Hur vet jag om microbotox är rätt för mig?

När du kommer till en klinik som injicerar botox genomgår du ett  hälsosamtal eller fyller in en hälsodeklaration. Under konsultationen kommer behandlaren kunna göra en bedömning i fall behandlingen lämpar sig för dig eller inte.

Behandlingen rekommenderas till alla som vill motverka ålderstecken genom minskad synlighet av fina linjer med en hudföryngring.

När ska man inte göra microbotoxbehandling?

  • I fall du har en känd allergi.
  • I fall du är gravid eller ammar.
  • I fall du har en pågående infektion eller herpesinfektion i närheten av injektionsområdet.
  • När du äter viss typ av antibiotika.
  • I fall du har muskel eller nervsjukdom.

Detta ska du tänka på efter microbotoxbehandling?

  • Undvik att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen p.ga. infektionsrisk.
  • Undvik träning och bastu i 48 timmar.
  • Undvik direkt solljus ca 2 veckor, använd solskydd med hög solskyddsfaktor (spf).

Biverkningar

Omedelbart efter behandlingen kommer du få rodnad och lätt irritation i ansiktet. Detta lägger sig ner efter några timmar. För att undvika infektion följ gärna rekommendationer för eftervård.